JAKTA – Novi kolektivni član UPS


JAKTA u društvu poslodavaca

Udruženje priređivača igara na sreću, ovlašćenih servisera i proizvođača aparata i opreme za igre na sreću JAKTA pristupilo je Unije poslodavaca Srbije kao novi kolektivni član.
  JAKTA je najveće (reprezentativno) udruženje poslodavaca iz ovih delatnosti u Republici Srbiji. Okuplja 47 članica (poslodavaca) sa ukupno 2032 zaposlena lica. Udruženje se zalaže za obezbeđivanje što boljih uslova za rad legalnih priređivača igara na sreću, ovlašćenih servisera i proizvođača aparata za igre na sreću kao i podizanje standarda u ovoj oblasti kako bi se Srbija približila svetu.
Mirjana Aćimović, predsednica udruženja JAKTA, istakla je da ovo udruženje pristupa Unije poslodavaca Srbije kako bi se zajedničkim snagama efikasnije zalagali za uvođenje reda na tržištu igara za sreću u Republici Srbiji, ograničavanje ogromnog crnog tržišta u ovoj oblasti, dovođenje u ravnopravan položaj legalnih privatnih priređivača igara na sreću, poboljšanje Zakona o igrama na sreću i usklađivanje ovog Zakona po uzoru na zemlje EU i društveno-odgovorno priređivanje igara na sreću.
Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković prilikom potpisivanja sporazuma naglasio je da je oblast igara na sreću izuzetno važna za državu Srbiju i da je treba najkvalitetnije moguće urediti, jer sve što se zabranjuje ili nije uređeno pospešiće sivu ekonomiju i zloupotrebe.
„Iako postoji uvreženo mišljenje da se na igrama na sreću odlično zarađuje i vrti ogroman novac i u ovoj oblasti postoji ogromna siva ekonomija, neravnopravnost poslodavaca i brojni problemi. Zbog toga je potrebno sistemski urediti pristup ovoj oblasti i to ćemo pokušati da uradimo zajedničkim snagama i da Upravi za igre na sreću pri Ministarstvu finansija predložimo najbolja rešenja, kako bi država što manje gubila zbog izražene sive ekonomije u ovoj oblasti, a priređivači imali ravnopravne uslove na tržištu.“

Share