Udruženje JAKTA pristupilo je Uniji poslodavaca Srbije kao novi kolektivni clan

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković i predesdnica udruženja Jakta Mirjana Ačimovič potpisali su sporazum o pristupanju Jakte UPS-u.

G-din Nebojša Atanacković je prilikom potpisivanja sporazuma naglasio je da je oblast igara na sreću izuzetno važna za državu Srbiju i da je treba najkvalitetnije moguće urediti, jer sve što se zabranjuje ili nije uređeno pospešiće sivu ekonomiju i zloupotrebe.

„Iako postoji uvreženo mišljenje da se na igrama na sreću odlično zarađuje i vrti ogroman novac i u ovoj oblasti postoji ogromna siva ekonomija, neravnopravnost poslodavaca i brojni problemi. Zbog toga je potrebno sistemski urediti pristup ovoj oblasti i to ćemo pokušati da uradimo zajedničkim snagama i da Upravi za igre na sreću pri Ministarstvu finansija predložimo najbolja rešenja, kako bi država što manje gubila zbog izražene sive ekonomije u ovoj oblasti, a priređivači imali ravnopravne uslove na tržištu.“ rekao je Atanacković.

G-dja Mirjana Aćimović istakla je da udruženje Jakta pristupa Uniji poslodavaca Srbije kako bi se zajedničkim snagama efikasnije zalagali za uvođenje reda na tržištu igara za sreću u Republici Srbiji, ograničavanje ogromnog crnog tržišta u ovoj oblasti, dovođenje u ravnopravan položaj legalnih privatnih priređivača igara na sreću, poboljšanje Zakona o igrama na sreću i usklađivanje ovog Zakona po uzoru na zemlje EU i društveno-odgovorno priređivanje igara na sreću.

Share