Naimenovanje članova skupštine Državne Lutrije Srbije

Nakon saznanja da su u Skupštinu Državne Lutrije imenovani pravnici kladionice Meridijan od kojih je jedan i koordinator udruženja građana pod nazivom UPIS naše udruženje koje je, podsećamo, registrovano u Ministarstvu rada i kroz članstvo u Uniji poslodavaca Srbije i jedino reprezentativno za industriju igara na sreću u Srbiji, je obavestilo svoje članstvo o ovakvoj jednostranoj odluci Vlade Republike Srbije.

Članovi Jakte, koji su još u oktobru dali svoj predlog za poboljšanje stanja na tržištu igara na sreću i koje je poslalo desetine dopisa Ministarstvu Finansija i Poreskoj Upravi Srbije do danas nisu dobili nijedan zvanični odgovor osim obećanja da će se ozbiljno posvetiti igrama na sreću.

Nakon konsultacija Jakta je jedinstvena u zaključku da ako se ovde ne radi o učešću Vladimira Djukanovića i Zorana Miloševića, u radu najavljene radne grupe, koja bi se bavila izradom predloga za donošenje podzakonskih akata onda je najlogičniji zaključak da se dve pomenute kompanije spremaju za kupovinu državnog dela državne lutrije Srbije.

Postavljanje Djukanovića i Miloševića na ekspertske pozicije u Državnoj Lutriji Srbije predstavlja pretnju po celo legalno i legitimno tržište budući da im se daje mogućnost da utiču na Zakonsku regulative i rade u interesu ove dve kladionice i čak da doprinesu prodaji Lutrije ovim dvema kladionicama. Kako će reagovati inopartneri i kompanije koje imaju sklopljen ugovor sa Državnom Lutrijom na ovu vest ostaje da se vidi, a Jakta će u međuvremenu tražiti preispitivanje ovakve odluke i zaštitu interesa svojih članova.

Share