Online igrački okviri pojačavaju ”bol” William Hill-u

Nova pravila koja olakšavaju onlajn kockarima da  predahnu od svojih korisničkih računa ‘’nanose bol’’ profitu  Villiam Hill Plc, a bol je spreman da se pojača.

Najveća britanska kladionica  izjavila je u sriedu da će dobit za godinu da bude ispod procena analitičara, opterećen od strane
“obeleženog ubrzanja” u broju računa koji su suspendovani na zahtev vlasnika. Gubici zabeleženi prošle nedelje na festivalu konjskih trka Cheltenham takođe doprinose projektovanom  manjku zarade, Akcije su pale čak 14 posto ,na najniži nivo u poslednaj četiri meseca.
Krajem prošle godine, u Ujedinjenom Kraljevstvu Komisija za kockanje je počela forsiranje kod onlajn gejming kompanija da se dozvoli isključivanje kockara sa njihovih računa preko sajta, umesto da to rade preko call centra. Okviri su porasli za 50 odsto jer je početkom godine, sa oko 3.000 računa po nedelji koji su bili ugašeni,  rekao je izvršni direktor Džejms Henderson na konferencijskom poziv u sredu.
Suspendovani nalozi su do sada smanjili profit za oko 2 miliona funti (2,8 miliona dolara), rekao je Henderson, iako kladionica
od njih očekuje da smanje zaradu za godinu za čak 25 miliona funti.
Villiam Hill akcije pale su za 12 odsto, na 324,5 penija u 1:12 popodne u Londonu.
The Cheltenham događaj je bio skup za kladionice, sa mnogo pobedničkih favorita, praveći tu nedelju – nedeljom za zaboraviti za kladioničare.

Industrija u celini je izgubila oko 60 miliona funti, a Villiam Hill je bio u padu sve četiri dana, rekao je Henderson.
Uticaj su osetile najviše  online kompanije, gde su margine bruto dobiti bile ispod za 1,9 procenta od ocekivanih.,rekao je Vilijam Hil.
Kladionica prognoza za 2016  za operativni profit  je od 260 miliona funti do 280 miliona funti, u poređenju sa procenama analitičara od oko 308 miliona funti.
Odvojeno, Villiam Hill je takođe rekao da je u naprednim pregovorima o investiraju u OpenBet, a provajdera gaming softvera

Share