Mirjana Aćimović – šef Ekspertske grupe za Društvenu odgovornost u Briselu

Na Gamming Samitu u Barseloni, 26. maj 2016 – osnovana je Eksperstka grupa EUROMAT-a za društvenu odgovornost u igrama na sreću.

To je bio veliki događaj u Euromat samitu – ekspertska grupa iz različitih tržišta ima mandat da uspostavi funkcionalne principe koji bi trebalo da industrija promoviše u cilju jačanja društvene odgovornosti.

Mirjana Aćimović, predsednik Euromatovog Komiteta za društvenu odgovornost, je objavila da je pokretanje društvene odgovornosti na ovako viskom nivou važan korak koji obezbeđuje dragocen pregled postojećih inicijativa industrije u društvenoj odgovornosti. Ekspertska grupa čiji su članovi lideri četiri evropske zemlje u društvenoj odgovornosti u igrama na sreću, postavlja principe kojih će se članovi Euromata – industrija igara na sreću pridržavati. Obavljeni su bilateralni sastanci sa članovima Evropskog parlamenta i drugim akterima u veoma važnoj zaštiti potrođača i dece.

Formiranje grupe i njen rad podržao je između ostalih g Harrie Temmink, zamenik šefa Evropske Komisije.

Članovi su Ekpertske grupe Euromata su:

• predsednik ekspertske grupe: Mirjana Aćimović, Jakta, predsedavajući Komiteta za društvenu odgovornost Euromata – Srbija
• Jason Frost, predsednik Bacta UK
• Rosiano, Loven Entertainment GmbH, Bingen, Nemačka
• Karolj Buzas, vlasnik Gameworld, Rumunija
• Valentin Adrian Georgescu, Admiral, Novomatic grupa, Rumunija

“Glavni cilj je ostvaren – pravimo tako jaku i značajnu vezu i saradnju sa regulatorima. I to će učiniti život/poslovanje lakšim i boljim za naše članove. Uspeli smo da pošaljemo snažnu poruku zakonodavcima širom Evrope, – koji se zalažu za razumevanje uvođenja određenih propisa i duha zakona. I više od toga – pod ravnopravnim uslovima razgovaramo sa donosiocima odluka o suštini zakona transparentno. Rezultat je da smo uspostavili krug poverenja i osnove za buduću saradnju. A kakav je to samo temelj!
Bilo je mnogo napornog rada i posvećenosti uloženo u našem samitu u Barseloni. Uživala sam među takvim intelektualnom i profesionalnim veličinima i sigurna sam da su svi učesnici samita imali isti osećaj.

Na kraju, pogledajte projekat društvene odgovornosti Euromata – rođen u Amsterdamu, odrastao u Barseloni a punu zrelost i snagu postignuće u Berlinu!

Želela bih da kažem da sam jako srećna i privilegovana da budem deo Euromat tima i da mogu da doprinesem ovako važnoj inicijativi kao što je društvena odgovornost.”Ekspertska grupa

Share