Podići svest o društvenoj odgovornosti u igrama na sreću

Privredna komora Srbije organizovala je 12.10.2017. konferenciju „Društvena odgovornost u igrama na sreću“ na kojoj su regulatori, društvena zajednica i predstavnici industrije igara na sreću razgovarali o načinima rešenja problema sve veće dostupnosti igara na sreću mladima.

12-10-2017 Drustvena odgovornost u igrama na srecu

„Mladima se možda čini da su igre na sreću prečica do uspeha, a to zaista nije. Kockanje i klađenje u regulisanim uslovima samo je jedan od vidova zabave i tako ga treba i tretirati“, rekla je Jelena Jovanović, sekretar Udruženja za elektronske komunikacije i informaciono društvo PKS.
Ističe da maloletnike treba zaštiti, podići društvenu svest i odgovornost svih aktera – i društva, i roditelja i priređivača, koji moraju pod određenim pravilima da daju reklame.
Šef Ekspertske grupe za primenu izvodljivih principa društvene odgovornosti u igrama na sreću EU Mirjana Aćimović ukazala je da je globalni problem preterana izloženost mladih igrama na sreću.
Neophodno je, kako je istakla, utvrditi da li treba poboljšati regulativu, kako unaprediti kontrolu i mere društvene zaštite i sve inicijative iz EU, koja već odavno insistira na zaštiti mlade populacije.
Finansijski direktor Grand kazina Beograd Brankica Trajković smatra da svi zajednički moraju raditi na društvenoj odgovornosti – od države do priređivača.
Trajković kaže da su iz Grand kazina napravili odstupnicu za mlade, kao i da se marketinškim aktivnostima uopšte ne obraćaju mlađoj populaciji.
Vest preuzeta sa sajta Privredne Komore Srbije

Share